Proponujemy scenariusze wesel dla młodej pary np:
oferujemy dla młodej pary 2 dniowy pobyt na nowo powstałej Rybaczówce lub w Zajeździe z wszelkimi dostępnymi atrakcjami i wyżywieniem aby mogli powspominać swój najpiękniejszy dzień w życiu. Bogate menu okraszane swojskimi wyrobami i rybami z własnego jeziora. Profesjonalna obsługa. Wypuszczanie balonów szczęścia, pokaz fajerwerków, pieczony dzik w plenerze, maskotki zabawiające dzieci oraz dorosłych i przejazdy bryczkami (płatne).
Uroczystość weselna 220zł (+50zł poprawiny)
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą.
Toast Weselny – Lampka Szampana
Obiad (serwowany na półmiskach)
♦ Tradycyjny rosół drobiowy
♦ Kurczak w potrawce po kaszubsku podany z białym sosem i ryżem
♦ Danie główne
- Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie borowikowym
- Pieczona kaczka podana na modrej kapuście z rodzynkami
- Kotlet de volaille z masełkiem i świeża natką
- Sakiewki ze schabu z żółtym serem i pieczarkami
- Zrazy wieprzowe w sosie własnym
♦ Ziemniaki z wody ze świeżym koperkiem
♦ Bukiet warzyw z pieca / groszek z marchewką
♦ Surówki ze świeżych warzyw (sałata z sosem winegret, marchewka, buraczki babuni)
Kawa/ herbata i ciasto (250gr./os.)
-sernik królewski, 3bit, jogurtowe, jabłecznik z bezą, kokosowa pokusa, czerwony kapturek
Stół wiejski- od początku wesela
♦ Szynki, schaby, kiełbasy z domowej wędzarni
♦ Swojski chleb wypiekany w tradycyjny sposób
♦ Masło, smalec
♦ Domowe przetwory – ogórki kiszone oraz inne marynaty
Zakąski zimne (serwowane na półmiskach)
♦ Paleta ryb wędzonych
- Pstrąg
- Łosoś norweski
- Węgorz
♦ Śledzik po góralsku z cebulką w oleju
♦ Tartinki z pastami z łososia i pstrąga wędzonego
♦ Patera ryb w galarecie
- Pstrąg
- Dorsz bałtycki
- Łosoś
♦ Sałatka grecka z serem typu feta i marynowanymi oliwkami
♦ Sałatka z pomidorem, serem i sosem czosnkowym
♦ Sałatka a’la gyros z kurczakiem i różowym sosem majonezowym
♦ Łosoś norweski gotowany na parze w sosie jogurtowo – koperkowym
♦ Tymbaliki drobiowe po węgiersku, lekko pikantne
♦ Schab wolno pieczony z pastą ananasowo – serową
♦ Roladki z indyka ze szpinakiem i grzybami
♦ Łódeczki drobiowe z warzywami zapiekane z serem + ziemniaki opiekane
♦ Pieczywo pszenne, razowe
♦ Masło itp.
Tort weselny (ok godz 21.00)
Pieczony dzik lub indyk serwowany przez szefa kuchni w plenerze (ok godz 22.00)
♦ wesele do 70os. – indyk
♦ wesele powyżej 70os. – dzik
Kolacja na ciepło (ok godz 1.00)
♦ Polędwiczki z kurczaka w cieście piwnym
♦ Filet z pstrąga w płatkach kukurydzianych
♦ Grillowany karczek wieprzowy
♦ Dipy/ sosy zimne do mięs
Na zakończenie (ok godz 1.30)
♦ Żurek z białą kiełbasą i chrzanem
♦ Flaczki wołowe
W cenę wliczone są kawa i herbata oraz woda z cytryną podana w karafkach
Wszelkich informacji udziela: