MENU WESELNE 2021

Zapraszamy do Zajazdu nad Stawem.
Przedstawiamy Państwu menu weselne na 2021 r.

Kontakt:
tel: 609 257 963
tel.stacjonarny: 58 681 02 74

bouquet of roses lies on the background of the bridegroom and of

bouquet of roses lies on the background of the bridegroom and of

bouquet of roses lies on the background of the bridegroom and of

bouquet of roses lies on the background of the bridegroom and of

bouquet of roses lies on the background of the bridegroom and of

bouquet of roses lies on the background of the bridegroom and of

bouquet of roses lies on the background of the bridegroom and of

bouquet of roses lies on the background of the bridegroom and of

Proponujemy scenariusze wesel dla młodej pary np:
oferujemy dla młodej pary 2 dniowy pobyt na nowo powstałej Rybaczówce lub w Zajeździe z wszelkimi dostępnymi atrakcjami i wyżywieniem aby mogli powspominać swój najpiękniejszy dzień w życiu. Bogate menu okraszane swojskimi wyrobami i rybami z własnego jeziora. Profesjonalna obsługa. Wypuszczanie balonów szczęścia, pokaz fajerwerków, pieczony dzik w plenerze, maskotki zabawiające dzieci oraz dorosłych i przejazdy bryczkami (płatne).

Uroczystość weselna 220zł (+50zł poprawiny)

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą.

 

Toast Weselny – Lampka Szampana

 

Obiad (serwowany na półmiskach)

♦ Tradycyjny rosół drobiowy

♦ Kurczak w potrawce po kaszubsku podany z białym sosem i ryżem

♦ Danie główne

  • Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie borowikowym
  • Pieczona kaczka podana na modrej kapuście z rodzynkami
  • Kotlet de volaille z masełkiem i świeża natką
  • Sakiewki ze schabu z żółtym serem i pieczarkami
  • Zrazy wieprzowe w sosie własnym

♦ Ziemniaki z wody ze świeżym koperkiem

♦ Bukiet warzyw z pieca / groszek z marchewką

♦ Surówki ze świeżych warzyw (sałata z sosem winegret, marchewka, buraczki babuni)

 

Kawa/ herbata i ciasto (250gr./os.)

-sernik królewski, 3bit, jogurtowe, jabłecznik z bezą, kokosowa pokusa, czerwony kapturek

 

Stół wiejski- od początku wesela

♦ Szynki, schaby, kiełbasy z domowej wędzarni

♦ Swojski chleb wypiekany w tradycyjny sposób

♦ Masło, smalec

♦ Domowe przetwory – ogórki kiszone oraz inne marynaty

 

Zakąski zimne (serwowane na półmiskach)

♦ Paleta ryb wędzonych

  • Pstrąg
  • Łosoś norweski
  • Węgorz

♦ Śledzik po góralsku z cebulką w oleju

♦ Tartinki z pastami z łososia i pstrąga wędzonego

♦ Patera ryb w galarecie

  • Pstrąg
  • Dorsz bałtycki
  • Łosoś

♦ Sałatka grecka z serem typu feta i marynowanymi oliwkami

♦ Sałatka z pomidorem, serem i sosem czosnkowym

♦ Sałatka a’la gyros z kurczakiem i różowym sosem majonezowym

♦ Łosoś norweski gotowany na parze w sosie jogurtowo – koperkowym

♦ Tymbaliki drobiowe po węgiersku, lekko pikantne

♦ Schab wolno pieczony z pastą ananasowo – serową

♦ Roladki z indyka ze szpinakiem i grzybami

♦ Łódeczki drobiowe z warzywami zapiekane z serem + ziemniaki opiekane

♦ Pieczywo pszenne, razowe

♦ Masło itp.

 

Tort weselny (ok godz 21.00)

 

Pieczony dzik lub indyk serwowany przez szefa kuchni w plenerze (ok godz 22.00)

♦ wesele do 70os. – indyk

♦ wesele powyżej 70os. – dzik

 

Kolacja na ciepło (ok godz 1.00)

♦ Polędwiczki z kurczaka w cieście piwnym

♦ Filet z pstrąga w płatkach kukurydzianych

♦ Grillowany karczek wieprzowy

♦ Dipy/ sosy zimne do mięs

 

Na zakończenie (ok godz 1.30)

♦ Żurek z białą kiełbasą i chrzanem

♦ Flaczki wołowe

 

W cenę wliczone są  kawa i herbata oraz woda z cytryną podana w karafkach

Wszelkich informacji udziela:

Kontakt:
tel: 609 257 963
tel.stacjonarny: 58 681 02 74
email: m.sznaza@zajazdnadstawemkaszuby.pl