MENU WESELNE 2019 / 2020

Zapraszamy do Zajazdu nad Stawem.
Przedstawiamy Państwu menu weselne.

Manager Lokalu:
Mateusz Sznaza
tel: 609 257 963
tel.stacjonarny: 58 681 02 74

bouquet of roses lies on the background of the bridegroom and of

 

Uroczystość weselna 210zł (+40zł poprawiny)

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą.

 

Toast Weselny – Lampka Szampana

 

Obiad (serwowany na półmiskach)

♦ Tradycyjny rosół drobiowy

♦ Kurczak w potrawce po kaszubsku podany z białym sosem i ryżem

♦ Danie główne

  • Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie borowikowym
  • Pieczona kaczka podana na modrej kapuście z rodzynkami
  • Kotlet de volaille z masełkiem i świeża natką
  • Sakiewki ze schabu z żółtym serem i pieczarkami
  • Zrazy wieprzowe w sosie własnym

♦ Ziemniaki z wody ze świeżym koperkiem

♦ Bukiet warzyw z pieca / groszek z marchewką

♦ Surówki ze świeżych warzyw (sałata z sosem winegret, marchewka, buraczki babuni)

 

Kawa/ herbata i ciasto (250gr./os.)

-sernik królewski, 3bit, jogurtowe, jabłecznik z bezą, kokosowa pokusa, czerwony kapturek

 

Stół wiejski- od początku wesela

♦ Szynki, schaby, kiełbasy z domowej wędzarni

♦ Swojski chleb wypiekany w tradycyjny sposób

♦ Masło, smalec

♦ Domowe przetwory – ogórki kiszone oraz inne marynaty

 

Zakąski zimne (serwowane na półmiskach)

♦ Paleta ryb wędzonych

  • Pstrąg
  • Łosoś norweski
  • Węgorz

♦ Śledzik po góralsku z cebulką w oleju

♦ Tartinki z pastami z łososia i pstrąga wędzonego

♦ Patera ryb w galarecie

  • Pstrąg
  • Dorsz bałtycki
  • Łosoś

♦ Sałatka grecka z serem typu feta i marynowanymi oliwkami

♦ Sałatka z pomidorem, serem i sosem czosnkowym

♦ Sałatka a’la gyros z kurczakiem i różowym sosem majonezowym

♦ Łosoś norweski gotowany na parze w sosie jogurtowo – koperkowym

♦ Tymbaliki drobiowe po węgiersku, lekko pikantne

♦ Schab wolno pieczony z pastą ananasowo – serową

♦ Roladki z indyka ze szpinakiem i grzybami

♦ Łódeczki drobiowe z warzywami zapiekane z serem + ziemniaki opiekane

♦ Pieczywo pszenne, razowe

♦ Masło itp.

 

 

 

 

Tort weselny (ok godz 21.00)

 

 

Pieczony dzik lub indyk serwowany przez szefa kuchni w plenerze (ok godz 22.00)

♦ wesele do 70os. – indyk

♦ wesele powyżej 70os. – dzik

 

Kolacja na ciepło (ok godz 1.00)

♦ Polędwiczki z kurczaka w cieście piwnym

♦ Filet z pstrąga w płatkach kukurydzianych

♦ Grillowany karczek wieprzowy

♦ Dipy/ sosy zimne do mięs

 

Na zakończenie (ok godz 1.30)

♦ Żurek z białą kiełbasą i chrzanem

♦ Flaczki wołowe

 

W cenę wliczone są  kawa i herbata oraz woda z cytryną podana w karafkach

 

Wszelkich informacji udziela:

Manager Lokalu:
Mateusz Sznaza
tel: 609 257 963
tel.stacjonarny: 58 681 02 74
email: m.sznaza@zajazdnadstawemkaszuby.pl