MENU UROCZYSTOŚCI

Zapraszamy serdecznie do skorzystania z oferty na organizację uroczystości w Zajeździe nad Stawem.

Przedstawiamy Państwu propozycję menu.


Oferujemy Państwu dwie propozycje do wyboru.

Manager Lokalu:
Mateusz Sznaza
tel: 609 257 963
tel.stacjonarny: 58 681 02 74

bouquet of roses lies on the background of the bridegroom and of

 

Propozycja 1- cena 90zł/os

Zupa

♦ Tradycyjny rosół drobiowy z makaronem i świeżą natką

 

Obiad (serwowany na półmiskach)

♦ Schab po szwajcarsku

♦ Kotlet de volaille z masełkiem i świeża natką

♦ Bitki z karczku wieprzowego w sosie grzybowym

♦ Ziemniaki z wody ze świeżym koperkiem

♦ Groszek z marchewką na ciepło

♦ Surówki ze świeżych warzyw (sałata z sosem winegret, marchewka)

 

Kawa/ herbata i ciasto (100gr./os.) -sernik królewski, 3bit, jogurtowe, jabłecznik z bezą

 

Tort śmietanowy (100gr./os.)

 

Zakąski zimne (serwowane na półmiskach)

♦ Swojski półmisek (smalec, ogórki kiszone, kabanosy, kiełbasa polska)

♦ Półmis ryb w galarecie

  • Pstrąg
  • Dorsz bałtycki
  • Łosoś

♦ Sałatka a’la gyros z kurczakiem i różowym sosem majonezowym

♦ Sałatka grecka z serem typu feta i marynowanymi oliwkami

♦ Filet z piersi kurczaka gotowany na parze, podany w sosie tatarskim

♦ Śledzik po góralsku z cebulką w oleju

♦ Schab wolno pieczony z pastą ananasowo – serową

♦ Roladki drobiowe szefa kuchni z grzybami i szpinakiem

♦ Tortilla zwijana z kurczakiem

♦ Pieczywo pszenne, razowe

♦ Masło

 

Kolacja na ciepło

♦ Kotleciki drobiowe w chrupiącej panierce + sos czosnkowy

♦ Kurczak w sosie śmietanowo-serowym

 

Na zakończenie

♦ Barszcz czerwony

 

 

W cenę wliczone są kawa, herbata oraz woda z cytryną podana w karafkach

 

 

 

 

Polecamy zamówienia specjalne (uroczystości powyżej 30os.):

 

Płonący indyk z sosem własnym oraz żurawinowo-chrzanowym – 15zł/os

Pieczony udziec wieprzowy z sosem pieczeniowym oraz bigosem – 15zł/os

Wiejski stół(Szynki, schaby, domowe kiełbasy, marynaty, pasztet) – 15zł/os


Propozycja 2 –  cena 110zł/os.

Zupa (jedna do wyboru)

♦ Tradycyjny rosół drobiowy z makaronem i świeżą natką

♦ Delikatna zupa borowikowa z groszkiem ptysiowym

 

Obiad (serwowany na półmiskach)

♦ Kieszonki ze schabu z żółtym serem i pieczarkami

♦ Kotlet de volaille z masełkiem i świeża natką

♦ Zrazy wieprzowe w sosie własnym

♦ Faszerowane udko z kurczaka

♦ Ziemniaki z wody ze świeżym koperkiem

♦ Bukiet warzyw z pieca

♦ Surówki ze świeżych warzyw (sałata z sosem winegret, marchewka)

 

Kawa/ herbata i ciasto (100gr./os.) -sernik królewski, 3bit, jogurtowe, jabłecznik z bezą

Tort śmietanowy (100gr./os.)

Zakąski zimne (serwowane na półmiskach)

♦ Swojski półmisek (smalec, ogórki kiszone, kabanosy, kiełbasa polska)

♦ Paleta ryb wędzonych

  • Pstrąg
  • Łosoś norweski

♦ Sałatka brokułowa z kurczakiem

♦ Sałatka grecka z serem typu feta i marynowanymi oliwkami

♦ Półmis ryb w galarecie

  • Pstrąg
  • Dorsz bałtycki
  • Łosoś

♦ Tymbaliki drobiowe po węgiersku, lekko pikantne

♦ Śledzik po góralsku z cebulką w oleju

♦ Schab wolno pieczony z pastą ananasowo – serową

♦ Roladki drobiowe szefa kuchni z pieczarkami i szpinakiem

♦ Tortilla zwijana z kurczakiem

♦ Pieczywo pszenne, razowe

♦ Masło

 

Kolacja na ciepło

♦ Polędwiczki z kurczaka w cieście naleśnikowym + sos czosnkowy

♦ Grillowany filet z kurczaka zapiekany z serem mozzarella

Na zakończenie (jedna do wyboru)

♦ Bogracz

♦ Żurek z białą kiełbasą i chrzanem

 

W cenę wliczone są kawa, herbata oraz woda z cytryną podana w karafkach

Polecamy zamówienia specjalne (uroczystości powyżej 30os.):

Płonący indyk z sosem własnym oraz żurawinowo-chrzanowym – 15zł/os

Pieczony udziec wieprzowy z sosem pieczeniowym oraz bigosem – 15zł/os

Wiejski stół(Szynki, schaby, domowe kiełbasy, marynaty, pasztet) – 15zł/os

 

Propozycja 3- cena 70zł/os

 

Zupa (jedna do wyboru)

            ♦ Tradycyjny rosół drobiowy z makaronem i świeżą natką

            ♦ Delikatna zupa borowikowa z groszkiem ptysiowym

Obiad (serwowany na półmiskach)

            ♦ Kieszonki ze schabu z żółtym serem i pieczarkami

            ♦ Kotlet de volaille z masełkiem i świeża natką

            ♦ Zrazy wieprzowe w sosie własnym

            ♦ Faszerowane udko z kurczaka

            ♦ Ziemniaki z wody ze świeżym koperkiem

            ♦ Bukiet warzyw z pieca

            ♦ Surówki ze świeżych warzyw (sałata z sosem winegret, marchewka)

Kawa/ herbata i ciasto (100gr./os.) -sernik królewski, 3bit, jogurtowe, jabłecznik z bezą

 

Tort śmietanowy (100gr./os.)

 

Wszelkich informacji udziela:

Manager Lokalu:
Mateusz Sznaza
tel: 609 257 963
tel.stacjonarny: 58 681 02 74
email: m.sznaza@zajazdnadstawemkaszuby.pl