Catering Wielkanocny 2023 r.
Zupy:
Żurek tradycyjny z białą kiełbasą i jajkiem 42zł/słoik 0,9l
Krem z chrzanu + chips z bekonu 39zł/słoik 0,9l
Zupa borowikowa 46zł/słoik 0,9l
Flaczki wołowe 46zł/słoik 0,9l
————————————————————————————————————————
Dania Mięsne:
Udko z kaczki duszone w sosie z owocami + konfitura z żurawiny 23zł/1 szt.
Biała kiełbasa zapiekana z cebulką w sosie musztardowym 13zł/100g
De volaille z masłem i pietruszką 12zł/100g
Zrazy wołowe w sosie własnym 16zł/100g
Zrazy wieprzowe + sos pieczeniowy 12zł/100g
Rolada z dzika zawijana z kurkami i boczkiem na sosie grzybowym 15zł/100g
Chrupiące skrzydełka w panierce z sezamem + sos czosnkowy 8zł/100g
————————————————————————————————————————
Dania zimne i garmaż:
Jajka faszerowane pastą z wędzonego pstrąga (10szt) 30zł/półmis
Pasztet z dziczyzny wypieczony + konfitura z żurawiny 35zł/półmis
Pieczeń rzymska z gotowanym jajkiem + sos tatarski 32zł/półmis
Tymbaliki drobiowe (6szt) 31zł/półmis
Galaretki z pstrąga (6szt) 33zł/półmis
Galaretki z łososia (6szt ) 44zł/półmis
Węgorz w galarecie (6 porcji) 68zł/półmis
————————————————————————————————————————
Sałatki:
Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i żurawiną 29zł/250g
Tradycyjna sałatka warzywna 20zł/250g
Sałatka z szynki, ananasa i selera konserwowego 28zł/250g
Sałatka senatorska z krewetkami i sosem rot-weiß 30zł/250g
————————————————————————————————————————
Dania rybne:
Łosoś smażony z patelni + dip koperkowy 20zł/100g
Węgorz duszony w śmietanie z koperkiem 26zł/100g
Sandacz (filet) z pieca na królewskim bukiecie warzyw 19zł/100g
Dorsz (filet) smażony z sosem porowym 18zł/100
————————————————————————————————————————
Ryby wędzone:
Pstrąg wędzony 7zł/100g
Łosoś wędzony 19zł/100g
Węgorz wędzony 19zł/100g
————————————————————————————————————————