CATERING ŚWIĄTECZNY

Zapraszamy do Zajazdu nad Stawem do skorzystania z oferty Cateringu Świątecznego.

Manager Lokalu:
Mateusz Sznaza
tel: 609 257 963
tel.stacjonarny: 58 681 02 74

bouquet of roses lies on the background of the bridegroom and of

 

Catering świąteczny 2020 r.

 

Zupy:

 

Zupa rybna zabielana śmietaną 13zł/250ml

Zupa borowikowa 13zł/250ml

Zupa rakowa z całym rakiem 16zł/250ml

Barszcz czerwony ze swojskimi uszkami 6zł/250ml

————————————————————————————————————————

Dania Mięsne:

 

Kaczka pieczona z jabłkami w całości z sosem żurawinowym 70 zł/szt

Pierś z kurczaka nadziewana fetą i suszonymi pomidorami 7zł/100g

Zrazy wołowe 11 zł/100g

Pieczona karkówka nadziewana kapustą z grzybami w sosie śmietanowo – grzybowym 14 zł/100g

De volaille z masłem i pietruszką 6zł/szt 100g

Zrazy wieprzowe 8zł/szt 100g

Cordon blue z pieczarkami i serem 7zł/szt 100g

Kotlet wieprzowy tradycyjny 6zł/szt 100g

Kotlet drobiowy w cieście naleśnikowym 6zł/szt 100g

 

Ozory wołowe w galarecie, półmisek 25zł

Galaretki drobiowe 20zł/12porcji po 50g

Schab faszerowany śliwkami i brzoskwiniami w sosie własnym 8zł/100g

Rostbef wołowy marynowany w musztardzie francuskiej 12zł/100g

————————————————————————————————————————

Dania postne:

 

Pierogi wigilijne z kapustą i grzybami 10zł/250g (5szt)

Pierogi swojskie z owocami 10zł/250g (5szt)

Kapusta zasmażana z rodzynkami po kaszubsku 7zł/200g

Krokiety z kapustą i grzybami 3zł/szt (100g)

Bigos postny z grzybami 7zł/200g

————————————————————————————————————————

Sałatki:

 

Sałatka jarzynowa tradycyjna 3zł/100g

Sałatka grecka, półmisek 25zł

Sałatka gyros, półmisek 25zł

Sałatka z selera i szynki z ananasem i kukurydzą 5zł/100g

 

 

————————————————————————————————————————

 

Dania rybne:

 

Karp (dzwonko)smażony na samym maśle 7zł/100g

Pstrąg (filet) smażony na maśle 7zł/100g

Łosoś (filet) smażony 14zł/100g

 

Świąteczny śledź (z jabłkiem, ogórkiem kiszonym, śmietaną, cebula i koperkiem) 7zł/100g

Łosoś pod pierzynką chrzanową 10zł/100g

Węgorz w galarecie, półmisek 48zł/200g

Węgorz w śmietanie z koperkiem 45zł/200g

Miks ryb w galarecie (szczupak,pstrąg, łosoś), półmisek 25zł/12 porcji

Rolada ze szpinakiem i łososiem wędzonym, półmisek 28zł/12szt

Rolada z kurczaka z rodzynkami w galarecie, półmisek 28 zł

Tortilla z łosiem wędzonym 25zł/ 15porcji

Ryba po grecku z rodzynkami półmisek 25 zł

Szczupak faszerowany 10zł/100g

Karp w galarecie 6zł/porcja 50g

————————————————————————————————————————

Ryby wędzone:

 

 

Pstrąg wędzony 5zł/100g

Łosoś wędzony 11zł/100g

Węgorz wędzony 17zł/100g

 

————————————————————————————————————————

 

Wyroby garmażeryjne w słoikach

 

 

Bigos z dziczyzną 20zł/szt.

Pstrąg w zalewie octowej 15zł/szt,

Smalec domowy 5zł/szt.

Galareta z dzika 15zł/szt.

Pasztet z dziczyzny 15zł/szt.

Klopsiki z Ryb jeziornych 14zł/szt.

Dynia w occie 10zł/szt.

Chleb pszenno-żytni cały 14zł/szt.

————————————————————————————————————————

Wszelkich informacji udziela:

Manager Lokalu:
Mateusz Sznaza
tel: 609 257 963
tel.stacjonarny: 58 681 02 74
email: m.sznaza@zajazdnadstawemkaszuby.pl