RYBACZÓWKA

 

Rybaczówka Całoroczna.

Rybaczówka posiada 4 pokoje dwuosobowe z możliwością dostawek (100 zł/pokój + 40 zł/dostawka).
Możliwości do wypoczynku jakie daje Rybaczówka są bardzo duże, proponujemy Państwu:
– wędkowanie (sprzęt do łowienia we własnym zakresie)
– odpoczynek na wodzie – łodzie,kajaki, rowery wodne
– noclegi w Rybaczówce – pokoje na piętrze z widokiem na jezioro
– bufet – dostosowujemy się do życzeń klientów (w szczególności grill ryby sezonowe, mięso, kiełbaski, frytki itp. )
– plac zabaw dla dzieci
– sauna i spa z możliwością korzystania na wyłączność
– możliwość organizacji konferencji (nowoczesna sala multimedialna) do około 40 osób
– różne atrakcje dostosowane do pory roku( sprzęt wodny, wędkowanie tradycyjne z brzegu, łodzi, na lodzie, łowienie tradycyjne siatkami oraz ciągnięcie włoka)
-łowienie raków
– możliwość nurkowania (bardzo czyste i głębokie jezioro do 50 metrów, w jeziorze występują różne gatunki ryb ale o czystości i głębokości świadczy duża ilość występowanie raka i sielawy)
– imprezy integracyjne (możliwość organizacji każdej imprezy wesel, urodzin, jubileuszy, firmowych, indywidualne ustalanie menu i scenariusza)
– szczególne warunki dla grup morsów ( sauna, spa, przerembel z zimną wodą w odległości 1 metra)

Kontakt Rybaczówka :
Łukasz Kurszewski
tel: 721 400 420 

Oferujemy również:

Ustalanie indywidualnego menu dla klienta dziennego, kameralne obiady weselne jak i przyjęcie z tańcami do samego rana. Organizacja wszelakich imprez z widokiem na jezioro.

Manager Lokalu:
Mateusz Sznaza
tel: 609 257 963
tel.stacjonarny: 58 681 02 74
email: m.sznaza@zajazdnadstawemkaszuby.pl
Z-ca Managera Lokalu:
Marcelina Rekowska
tel: 721 450 650
tel.stacjonarny: 58 681 02 74

PRZYSTAWKA NA ZIMNO

Sielawa w zalewie octowej na maśle cytrusowym : 16,00 zł

Tatar ze śledzia z czerwoną cebulką, kawiorem, pumperniklem

i kaparami : 17,00 zł

PRZYSTAWKA NA CIEPŁO

Ozory wołowe w sosie chrzanowym : 18,00 zł

Krewetki po tajsku z pomidorami cherry, chili
oraz szczypiorkiem : 31,00 zł

DANIA RYBNE

Mix jeziornych ryb (sielawa,sandacz, lin )
frytki, zestaw surówek : 57,00 zł

Lin gotowany w śmietanie lub smażony na maśle z ziemniakami z wody
koperkiem i blanszowanym solirodem z cherry : 44,00 zł

Sielawa smażona na klarowanym maśle
z frytkami i zestawem surówek : 30,00 zł

Węgorz w śmietanie z ziemniakami puree, koperkiem
na blanszowanych szparagach : 67,00 zł

Sandacz smażony
z ryżem śmietankowym i parowanym kalafiorem
romanesco : 41,00 zł

Okoń milowy z patelni  z patatkami, parowaną mini marchewką
i sosem cytrynowym: 36,00 zł

DANIA MIĘSNE

Pierś z kurczaka w panierce panko i sezamem oraz
ziemniakami farmers i sałatą wiosenną : 29,00 zł

Kotlet schabowy z kością z ziemniakami z wody i zasmażaną
kapustą z bakaliami  : 28,00 zł

Zraz z jelenia w sosie rozmarynowym z zasmażaną kaszą gryczaną, buraczkami
i musztardą francuską  : 48,00 zł

Policzki z dzika z warzywami, patatkami i karmelizowaną żurawiną  : 44,00 zł

DANIA DLA DZIECI

Panierowane paluszki z białej ryby
frytki + surówka + ketchup : 18,00 zł

Kurczak w płatkach kukurydzianych
frytki + sałata wiosenna + ketchup : 18,00 zł

De volaille z serem i natką pietruszki
frytki + sałata wiosenna + ketchup : 18,00 zł

ZUPY

Rybna po kaszubsku  : 16,00 zł

Rakowa  z rakiem : 16,00 zł

Rosół domowy ze speclami : 9,00 zł

Gulaszowa z dziczyzny  : 15,00 zł

SAŁATY

Sałata z wędzonym pstrągiem  : 26,00 zł

Sałata z kozim serem i kremem balsamicznym  : 23,00 zł

Sałata z ogonków rakowych : 22,00 zł

Sałata z mandarynką, oliwkami i mozzarellą : 23,00 zł

DESERY

Puchar lodowy : 15,00 zł

Ciasto domowe
(proszę pytać obsługę o dostępność) : 10,00 zł

Szarlotka na ciepło
z gałką lodów i bitą śmietaną : 12,00 zł

Creme brulee : 10,00 zł

Ciasto czekoladowe z czereśnią : 12,00 zł

ZAMÓWIENIA SPECJALNE

Realizujemy zamówienia na dania specjalne: potrawy z dziczyzny, drobiu, wołowiny lub ryb z naszego jeziora oraz inne zamówienia wedle gustu z dwutygodniowym wyprzedzeniem.
Informacje oraz propozycje przyjmuje:

Łukasz Kurszewski
tel: 721400410 lub 721400420

WAŻNA INFORMACJA

Szanowny Kliencie !
Zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, jesteśmy zobowiązani dołączyć do naszego menu listę alergenów.

Alergeny nie są szkodliwymi składnikami, mogą jedynie wywołać nietolerancję u osób posiadających alergie na dany składnik.
W naszych wyrobach mogą występować następujące alergeny: gluten, jaja, ryby, seler, nasiona sezamu, orzechy ziemne, skorupiaki, soja, mleko i produkty pochodne.

Szczegółowe informacje dotyczące składu i potencjalnych alergenów, które mogą występować w naszych wyrobach są dostępne u obsługi lokalu.

Manager Lokalu:
Mateusz Sznaza
tel: 609 257 963
tel.stacjonarny: 58 681 02 74
email: m.sznaza@zajazdnadstawemkaszuby.pl
Z-ca Managera Lokalu:
Marcelina Rekowska
tel: 721 450 650
tel.stacjonarny: 58 681 02 74