RYBACZÓWKA

 

Rybaczówka Całoroczna.

Rybaczówka posiada 4 pokoje dwuosobowe z możliwością dostawek (100 zł/pokój + 40 zł/dostawka).
Możliwości do wypoczynku jakie daje Rybaczówka są bardzo duże, proponujemy Państwu:
– wędkowanie (sprzęt do łowienia we własnym zakresie)
– odpoczynek na wodzie – łodzie,kajaki, rowery wodne
– noclegi w Rybaczówce – pokoje na piętrze z widokiem na jezioro
– bufet – dostosowujemy się do życzeń klientów (w szczególności grill ryby sezonowe, mięso, kiełbaski, frytki itp. )
– plac zabaw dla dzieci
– sauna i spa z możliwością korzystania na wyłączność
– możliwość organizacji konferencji (nowoczesna sala multimedialna) do około 40 osób
– różne atrakcje dostosowane do pory roku( sprzęt wodny, wędkowanie tradycyjne z brzegu, łodzi, na lodzie, łowienie tradycyjne siatkami oraz ciągnięcie włoka)
-łowienie raków
– możliwość nurkowania (bardzo czyste i głębokie jezioro do 50 metrów, w jeziorze występują różne gatunki ryb ale o czystości i głębokości świadczy duża ilość występowanie raka i sielawy)
– imprezy integracyjne (możliwość organizacji każdej imprezy wesel, urodzin, jubileuszy, firmowych, indywidualne ustalanie menu i scenariusza)
– szczególne warunki dla grup morsów ( sauna, spa, przerembel z zimną wodą w odległości 1 metra)

PRZYSTAWKA NA ZIMNO

Sielawa w zalewie octowej na maśle cytrusowym- 3 szt : 15,00 zł

Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym i marynowanymi
pieczarkami- 150 g : 32,00 zł

PRZYSTAWKA NA CIEPŁO

Ozory wołowe w sosie chrzanowym : 16,00 zł

Krewetki po tajsku z pomidorami cherry, chili
oraz szczypiorkiem- 6szt : 29,00 zł

DANIA RYBNE

Mix jeziornych ryb (sielawa,szczupak, lin ) – 300g
frytki, zestaw surówek : 48,00 zł

Węgorz gotowany w śmietanie lub smażony – 200g
z żółtym ryżem i blanszowanymi szparagami : 62,00 zł

Sielawa smażona- 200g
z frytkami i zestawem surówek : 30,00 zł

Szczupak smażony- 200g
z warzywami soute i sosem cytrynowym : 42,00 zł

Lin gotowany w śmietanie lub smażony – 200g
ziemniaki puree ze świeżym koperkiem i kalafiorem
romanesco : 41,00 zł

Sandacz smażony – 200g
z ryżem śmietankowym i parowanym kalafiorem
romanesco : 43,00 zł

Okoń milowy z patelni w sosie koperkowym – 200g
z patatkami i mini marchewką : 34,00 zł

DANIA MIĘSNE

Pierś z kurczaka w panierce panko z frytkami i sałatą wiosenną – 200g : 31,00 zł

Kotlet schabowy z kością z ziemniakami z wody i zasmażaną
kapustą z bakaliami – 200g : 35,00 zł

Zraz z jelenia w sosie rozmarynowym z zasmażaną kaszą gryczaną, buraczkami
i musztardą francuską – 200g : 48,00 zł

Policzki z dzika z warzywami, patatkami i karmelizowaną żurawiną – 200g : 42,00 zł

DANIA DLA DZIECI

Panierowane paluszki z białej ryby (100g)
frytki + surówka + ketchup : 22,00 zł

Kurczak w płatkach (100g)
frytki + sałata wiosenna + ketchup : 29,00 zł

De volaille z serem i natką pietruszki (100g)
frytki + sałata wiosenna + ketchup : 23,00 zł

ZUPY

Rybna po kaszubsku – 250 ml : 18,00 zł

Rakowa – 250 ml : 17,00 zł

Rosół domowy ze speclami – 250 ml : 12,00 zł

Gulaszowa z dziczyzny – 250 ml : 16,00 zł

SAŁATY

Sałata z wędzonym węgorzem 100g : 29,00 zł

Sałata z kozim serem i kremem balsamicznym – 90g : 23,00 zł

Sałata z ogonków rakowych – 100g : 25,00 zł

Sałata z mandarynką, oliwkami i mozzarellą : 24,00 zł

DESERY

Puchar lodowy
z bita śmietaną, owocami i polewą : 15,00 zł

Ciasto domowe : 10,00 zł

Szarlotka na ciepło – 150g
z gałką lodów i bitą śmietaną : 12,00 zł

Creme brulee : 14,00 zł

ZAMÓWIENIA SPECJALNE

Realizujemy zamówienia na dania specjalne.
Informacje oraz propozycje przyjmuje:

Manager Lokalu:
Mateusz Sznaza
tel: 609 257 963
tel.stacjonarny: 58 681 02 74
email: m.sznaza@zajazdnadstawemkaszuby.pl
Z-ca Managera Lokalu:
Marcelina Rekowska
tel: 721 450 650
tel.stacjonarny: 58 681 02 74